על הילדים המוכשרים במתמטיקה O dzieciach matematycznie uzdolnionych

"על הילדים המוכשרים במתמטיקה"

על הילדים המוכשרים במתמטיקה O dzieciach matematycznie uzdolnionych

עורכת: פרופסור אדיטה גרוזצ'וק – קולצ'נסקי. כותבים: פרופ' Gruszczyk-Kolczyński; ד"ר Kotarba-Kańczugowsk; ד"ר מארק אפלבאום, גב' Zielinska Ewa | 2012 | למידה והוראה

הספר: "על הילדים המוכשרים במתמטיקה" מיועד למורים ולהורים.

הספר מומלץ לכל אלה שעוסקים בעבודה עם ילדים מוכשרים במתמטיקה.

הספר הוא תוצר המשלב בין ניסיון רב בהוראת התלמידים המוכשרים לבין מחקר בתחום זה. נידונים בו, בין היתר, הצרכים הלימודיים וההתפתחותיים של הילד המוכשר ודרכים מגוונות לקידומו.

הספר תוכנן על פי העיקרון כי "הדרך הקצרה ביותר לעבור ממצב של בורות לידיעה היא באמצעות דוגמאות שנבחרות בקפידה".

צוות הכותבים כלל את ד"ר מארק אפלבאום, מרצה בכיר במכללת קיי. ד"ר אפלבאום כתב את הפרק: "משימות לפיתוח כישרון מתמטי בגיל צעיר", המופיע בספר. בפרק זה מוצגים היתרונות שיש לחשיפה מוקדמת של ילדים מוכשרים במתמטיקה למשימות חקר וגילוי. בפרק מוצגות משימות המלוות ברעיונות דידקטיים ובהמלצות כיצד ליצור משימות דומות ומשימות ברמת חשיבה גבוהה יותר.

הוצאה לאור

Nasze