המרכז האזורי הבין תחומי להורים משפחה וקהילה

מי אנחנו?

המרכז להורות ומשפחה במכללת קיי, נוסד בשנת 2000, מטרתו לסייע לתפקוד מיטבי של המשפחה למען חוסנה ואיכותה של הסביבה האנושית והחברתית שלנו. מטרה נוספת – לתת מענה מקצועי לצרכים של גופים מגוונים הפועלים בקהילה בתחום הורות ומשפחה.

להיות הורה במאה ה-21 זו משימה מורכבת. החוויה ההורית כפי שהורים רבים מכירים היא חוויה עוצמתית לטוב ולרע. התפקוד ההורי מזמן רגעים חיובים רבים של אושר עילאי, סיפוק, שמחה והתרגשות. אולם בצד אלו, על ההורים להתמודד עם תחושות קשות של כאב ומצוקה, לעיתים אבדן דרך ובעיקר תשישות על רקע משימת ניהול חיינו במובן הרחב. מציאות אוניברסלית זו הולידה את הרעיון ואת הצורך להקמת בית עבור ההורים ואנשי מקצוע בתחום. מקום ללמידה, לתמיכה ולהעצמה.

ברבות השנים פותחו על ידנו תכניות לימודים לפיתוח כוח אדם מקצועי בתחום הורות ומשפחה. השתלמויות מיוחדות המותאמות לאנשי מקצוע בקשרי עבודה עם ילדים והוריהם הנשענות על רוח הגישה ההומאניסטית המאמינה באדם וביכולותיו. עד היום הוכשרו שלושה עשר מחזורים ובהם עשרות משתתפים מכל רחבי הנגב וממרכז הארץ אשר נהנו מלמידה בנושא משמעותי וחשוב זה.

עם הזמן וככל שפעילות המרכז התרחבה, נוספו למעגל הלומדים אוכלוסיות שונות.

במרכז מתקיימים גם ימי עיון, הרצאות, השתלמויות וסדנאות לקהילת ההורים בזכות מסורת של שיתופי פעולה רבי שנים עם גופים ציבוריים בסביבתנו.

אנו מאחלות שנת לימודים פורייה, מלאה ביצירה, התחדשות ומבורכת בשמחה ובאהבה.

עומדות לרשותכם לאורך כל הדרך:

סגל ההוראה:

• גב' נורית כוכבי
  • ד"ר רוני גז לנגרמן
  • ד"ר מנסור-שחור
  • ד"ר טל שוורץ
  • גב' אלה ארנון
  • גב' הדס לוי
  • גב' רחלי ברקוביץ
  • ד"ר רות פרנקל
  • ד"ר סמדר תובל
  • מר דני עמית
  • ד"ר אורית הוד-שמר
  • גב' מיכל ברקוביץ סאסו
  • גב' שרית נאמן

מנחה קבוצות הורים ומשפחה מוסמך

לימודי תעודה, תכנית דו שנתית

אודות:
תכנית ההסמכה להנחיית קבוצת הורים באחריות אגף שפ"י משרד החינוך והמכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי. תכנית עשירה ומקיפה בתחומי הנחיית קבוצות, הורות ומשפחה.
כיום הנחיית הורים תופס מקום משמעותי בתפקוד מיטבי של משפחות.
הקניית כלים ומיומנויות על ידי מנחה קבוצות הורים מאפשרים למשפחה לתפקד כתא בעל משמעות המסוגל להקנות ביטחון, ולהוות קרקע להתפתחות בריאה ומיטיבה של כל אחד מבני המשפחה.
בתכנית הלימודים מגוון קורסים, סדנאות וביצוע פרקטיקום- התנסות בהנחיית קבוצת הורים.

שילוב תעסוקתי של בוגרות ובוגרי תכנית ההסמכה:
המרכז מייצר קשרים והקשרים תעסוקתיים בין בוגרי התכנית לבין גופים מגוונים בהם יש דרישה למנחי הורים וקהילתיים. המרכז מאמין שבוגרות ובוגרי התכנית כמנחי העתיד הם סוכני שינוי להפצת תהליך חינוכי לשם תפקוד מיטבי של המשפחה בקהילה.

מטרות התכנית:

1.  פיתוח וחיזוק המודעות של משתתפי התכנית לחשיבות התפקיד ההורי.
  2. למידת תיאוריות וכלים מתאימים להתמודדות מיטיבה עם ילדים בגילאים שונים ובמערך המשפחתי כולו.
  3. פיתוח מנהיגות קהילתית – פיתוח והעצמה של כוח אדם המסוגל לחזק מודעות הורית, לתמוך ולסייע בתפקוד הורי יעיל ומיטיב.
  4. למידת כלים, ומיומנויות הנחייה של עבודה קבוצתית עם מבוגרים.

אוכלוסיית יעד ותנאי סף:
בעלי תואר אקדמי בתחום מדעי החברה והחינוך.
אנשי מקצוע במערכות החינוך, רווחה וחינוך.תנאי קבלה:
עמידה בריאיון אישי

מבנה התכנית:
תכנית דו שנתית. 8 שעות שבועיות במהלך שנתיים הכוללות עבודה מעשית והדרכה.
בשנה הראשונה והשנייה נלמדים נושאים תאורטיים בתחומי מיומנויות הנחיה ופסיכולוגיה של המשפחה.
הלמידה משלבת הרצאות וסדנאות התנסות.
מחצית השנה השנייה מוקדשת לפרקטיקום הכולל עבודה מעשית בהיקף של 40 שעות והדרכה על הדרכה בקבוצה (supervision) בהיקף של 80 שעות ב-20 מפגשים.
סה"כ כ- 620 שעות לימוד.

קורסים וסדנאות הנלמדים במסגרת התכנית:

שנה א'

• סדנת הורות
  • הבעה באמנות
  • הנחיית עמיתים
  • סוגיות בפסיכולוגיה של הורות וילדות
  • גיל ההתבגרות
  • תיאוריות ומודלים בהנחיית קבוצות
  • תפקודי למידה והורות
  • המורים של הילדים שלנו
  • תקשורת הורים-ילדים

שנה ב'

• מיומנויות הנחייה שלב ב'
  • לחיות נכון לעצמך
  • מיומנויות הנחייה שלב ב'
  • פרקטיקום

** ייתכנו שינוים במבנה ובתכנים של התכנית בהתאם לצרכים.

תעודה:
בסיום תכנית ההכשרה מוענקת תעודת הסמכה בהנחיית קבוצות הורים. תעודה המשותפת למכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי ולאגף שפ"י משרד החינוך. מסיימי התכנית שאינם עומדים בתקנון משרד החינוך יקבלו תעודת הסמכה מטעם המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי.

קבלת גמול השתלמות מטעם משרד החינוך:
לימודי ההסמכה מוכרים לצרכי גמול השתלמות במסגרת גמול אישי במשרד החינוך, בהיקף של 60 שעות בכל שנת לימודים. הטיפול בגמול ההשתלמות באחריות הלומד/ת.

• לקבלת מידע, אנא מלא את הפרטים בטופס ונחזור אליך בהקדם

סדנת עמיתיםתפקודי למידהתקשורת הורים וילדים במשפחה ובבית הספרהכשרת גננות פרטיותמנחה קבוצות הורים ומשפחה מוסמך

אני מסכים לקבל מידע שיווקי ממכללת קיי במייל או בהודעות טקסט

גמול השתלמות למורים בפועל- 30 שעות

תפקודי למידה

מרצה: גב' רחלי ברקוביץ – מאבחנת ומטפלת בתפקודי למידה
מטרות: הכרה והבנה של גורמים ותסמינים של הפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה, במטרה לתת כלים מגוונים להתמודדות עם הפרעת קשב ריכוז, קשיי תפקוד ולמידה.

תקשורת הורים וילדים במשפחה ובבית הספר

מרצה: דר' רוני גז לנגרמן – מומחית בנושא תקשורת ורגשות
מטרות: יצירת והבנת תקשורת מיטבית, ניהול שיח, העברת מסרים, יצירת מרחבים ציבוריים בריאים, יצירת יחסי אמון במשולש מורים, תלמידים והורים.

לסילבוס הקורס – לחצו כאן

• לטופס רישום לקורס תקשורת הורים וילדים במשפחה ובבית הספר – לחצו כאן

השתלמויות לגננות בתחום הנחיית הורים ותיפקוד מיטיב לילדים בגיל הרך

תכנית השתלמות שנה"ל תשע"ט – לחצו כאן

השתלמות בהנחיית הורים ותפקוד מיטיב לילדים, בגיל הרך.

הכשרת צוותי גן בנושאים משמעותיים לתפקוד הורי. הגננת מהווה מקור ידע משמעותי להורים, ולכן יש בידה לסייע לקידום הילדים.

במהלך ההשתלמות הגננות מקבלות ידע וכלים יישומים לשיפור התפקוד ההורי, וסיוע בקידום הילד הן במרחב הביתי והן במרחבי הגן. כגון: תפקודי למידה, ניהול רגשות ותקשורת.

הלימודים מתקיימים במהלך שנת לימודים אקדמאית, פעם בשבוע בשעות אחר הצהריים בין השעות: 17:30 ועד 20:00. בהיקף של 90 שעות אקדמיות.

בסיום הלימודים תוענק תעודה על השתתפות בהשתלמות לגננות בגיל הרך בתחום הורות, משפחה ותפקוד מיטיב של הילדים.