היחידה לכניסה להוראה

העצמת קולם של המורים החדשים: השקעה אג'נטית והכוונה עצמית מנקודת מבט תרבותית

להזמנה ולתכנית הכנס – לחצו כאן

משאבי צמיחה – היחידה לכניסה להוראה

"משאבי צמיחה" הנה יחידה ניסויית לכניסה להוראה, שעוסקת בתמיכה ובליווי של גננות ושל מורים חדשים בשנות הכניסה להוראה: בשנת ההתמחות (סטאז'), בשנה הראשונה ובשנה השנייה בהוראה. כמו כן, היחידה מכשירה מורים חונכים ומלווים, במסגרת של קורסים ייחודיים.

היחידה מעניקה בכל שנה שירות לכ-1200 מורים, הנמצאים בתחילת דרכם בהוראה ומשמשת בית גם לכ-1000 מורים מלווים וחונכים, הן במסגרת של קורסי הכשרה הן במסגרת של חניכה וליווי בפועל.

היחידה הוקמה בשנת תשע"ב והיא פועלת בשיתוף פעולה עם בית הספר להכשרה ועם בית הספר להתפתחות מקצועית, במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי.

היחידה מושתתת על תפיסת רצף של פיתוח מקצועי, ומתן מענה לצרכים הייחודים של המורים בתחילת דרכם בהוראה. החזון שלנו הנו לתרום לגיבוש זהות של מורה אוטונומי, המאופיין בהכוונה עצמית, פרואקטיביות, יוזמה ויצירתיות, מורה בעל נטייה ויכולת להתבונן בכוחותיו ובמשאביו ולהתבסס עליהם בעבודתו. אנו משלבים בעבודתנו מספר גישות חינוכיות ותיאורטיות עדכניות וכלים ייחודיים, ביניהן: תיאורית ההכוונה העצמית, הפסיכולוגיה החיובית, למידה מהצלחות וחקר מוקיר (באמצעים נרטיביים), תהליכי אקספלורציה והתפתחות קריירה, ייצוג עצמי ומחקר פעולה.

בנוסף לקורסים שמתקיימים במכללה, היחידה פועלת בשיתוף פעולה עם צוותי החינוך בבתי ספר ברחבי הנגב ובחמישה יישובים, במסגרת של חממות בית ספריות ויישוביות: בדימונה, בבאר שבע, בכסיפה, בחורה, בלקיה וברהט.

מטרות על

• קידום הבניית הזהות המקצועית והמוטיבציה האוטונומית של המורה.
  • צמצום השחיקה והנשירה ממקצוע ההוראה בשנים הראשונות של הכניסה להוראה.

מטרות היחידה

• ללוות את המורה ברצף התפתחותי של הבניית הזהות המקצועית, במהלך שנות הכניסה להוראה.
  • להעצים את המכוונות העצמית של המורה: פיתוח מסוגלות, חיזוק תחושת השייכות וחיזוק תחושת האוטונומיה בהוראה.
  • ליצור מערך תמיכה ייחודי לתהליכי ההתפתחות המקצועית, בהמשך לשנות ההכשרה.
  • ליצור קהילייה מקצועית תומכת, המקיימת דיאלוג בין עמיתים, הבניית ידע ויצירת כלים, הנחוצים בתהליכי הכניסה לגן ולבית הספר.

בעלי תפקידים ביחידה

ד"ר חיה קפלן ראש היחידה, רכזת תחום מורים חדשים ומנהלת חממת באר שבע
ענת קסלר רכזת תחום התמחות בהוראה (סטאז'), מנהלת חממת דימונה
ורדית ישראל רכזת תחום חונכים