הסבת אקדמאים להוראה

לימודי הסבת אקדמאים להוראה - תכנית שח"ף

ראש התכנית להסמכת אקדמאים להוראה: ד"ר דינה פרילינג

לימודי ההסמכה של אקדמאים להוראה מיועדים:

• לבעלי תואר ממוסד אקדמי מוכר
  • לאנשים שהשלימו למעלה מ-80% מהחובות הלימודים לתואר הראשון, ומתחייבים להשלים את לימודיהם האקדמיים תוך שנה מקבלתם למכללה
  • למורים בפועל בעלי תואר אקדמי חסרי תעודת הוראה

הלימודים אפשריים בכל אחת מתכניות הלימודים במכללה:
תכנית שח"ף
: הכשרה להוראה בגני ילדים, בביה"ס היסודי, בביה"ס העל-יסודי ובחינוך המיוחד. ראש התכנית ד"ר דינה פרילינג
תכנית ההכשרה להוראת האמנות: ראש התכנית ד"ר נעה ליבוביץ
תכנית ההכשרה להוראת החינוך הגופני: ראש התכנית מיכאלה מילוא

תנאי קבלה
  • תעודת בוגר מאוניברסיטה מוכרת או ממכללה אקדמית

או -

• מסמך המעיד על סיום של לפחות 80% מחובות הלימודים לסיום התואר הראשון
  • ציון ממוצע בלימודי תואר ראשון של 75 לפחות
  • ציון ממוצע בלימודי תואר ראשון של 70 לפחות בתחומי המדעים, ההנדסה והמתמטיקה
  • ריאיון קבלה
  • אקדמאים שהתואר האקדמי שלהם אינו ממדינת ישראל, חייבים להיבחן במבחן יע"ל ולהשיג בו ציון של 125 לפחות לפני קבלתם ללימודים
  • להתמחויות בשפות (אנגלית, ערבית) יש לעמוד בהצלחה במבחן ידע בשפת ההתמחות לאחר הקבלה למכללה.
 • תנאי קבלה ייחודיים להכשרת מורים אקדמאיים דוברי ערבית:
  • הכשרה להוראת שפה וספרות ערבית: ציון 80 לפחות בבחינת הבגרות בשפה וספרות ערבית בהיקף של 4 יחידות לימוד לפחות.
  • הכשרה להוראת שאר מקצועות ההוראה: ציון 80 לפחות בבחינת הבגרות בשפה וספרות ערבית בהיקף של 3 יחידות לימוד, או ציון 70 לפחות בהיקף של 4 יחידות לימוד לפחות.
  • ציון 75 לפחות במבחן כניסה למכללה בשפה הערבית. מועמדים שהתקבלו ללימודים ולא עברו את מבחן הכניסה בערבית יחויבו במכינה בהיקף של 60 שעות שתתקיים במהלך שנת הלימודים ובתשלום נוסף. ציון המעבר במכינה הנו 75
תכנית שח"ף (שיתוף חינוכי פעיל)
תכנית שח"ף היא תכנית ייחודית של הכשרת אקדמאים להוראה, המייצגת גישה חברתית-תרבותית בהכשרה להוראה. שח"ף היא תכנית הוליסטית, המציעה מסגרות לימוד שונות המשלימות ומזינות זו את זו. השם שח"ף מבטא את מאפייניה הבולטים של התכנית:

שיתוף - הלמידה כתהליך של השתתפות ושיתוף בהקשר החברתי-תרבותי של קהילת הלומדים במכללה ובבית הספר

חינוכי - התפתחות הזהות המקצועית כדיאלוג חינוכי בונה משמעות

פעיל - העשייה והקיום בהוויה החינוכית כמוקד ללמידה ולמרחב הפעולה

מסגרת הלימודים בתכנית שח"ף - תשע"ח
 מבנה הלימודים:
לימודי ההסמכה בכל התכניות מתחלקים לשתי חטיבות

א. לימודי התנסות והוראה

ב. לימודי התמחות: גיל רך, חינוך מיוחד, התמחיות דיספלינריות לב"ס יסודי ולבית ספר על-יסודי (ראו פירוט למטה)

ימי הלימוד בשנת תשע"ח
  • לימודי התנסות והוראה בשח"ף בשנה א' יתקיימו בימים ג' ו-ה' בין השעות 19:00-8:00 .
  • התנסות בבתי הספר תהיה יומיים בשבוע. יום אחד בימי שלישי בבוקר ויום נוסף בהתאם לסיכום מוקדם בין הסטודנט/ית והמורה המאמן.
  • הלימודים בהתמחויות השונות יתקיימו בימים שונים בהתאם למערכת השעות של ההתמחות בה בחר הסטודנט להתמחות (ניתן לראות את המערכות השונות באתר המכללה)

הכרה בלימודים קודמים

בכל אחת מההתמחויות ייתכן פטור מלימודי ההתמחות על סמך לימודים קודמים לסטודנטים במצבים הבאים:
1. מתמחים בתחום בו יש להם תואר בוגר (לימודים ללא הסבה).
2. מתמחים בתחום שאינו התחום בו יש להם תואר בוגר - היקף הפטור על בסיס הלימודים הדיסציפלינאריים בתואר, ייבדק באופן אישי לגבי כל סטודנט.

תכנית לחינוך מיוחד:

א. 30 ש"ש* - לימודי התנסות והוראה

ב. 16 ש"ש – לימודים בהתמחות לחינוך מיוחד
10 ש"ש - לימודי דיסציפלינה (חטיבה) לבחירה מבין: לשון עברית, מדעים, מקרא, מתמטיקה, ספרות, עברית כשפה שנייה, ערבית כשפת אם, מוסיקה.

ייתכן פטור מלימודי הדיסציפלינות השונות על בסיס לימודים בתואר. היקף הפטור ייבדק באופן אישי לגבי כל סטודנט.

תכנית לגן הילדים:

א. 30 ש"ש* - לימודי התנסות והוראה

ב. 10 ש"ש - לימודים בהתמחות הגיל הרך
  15 ש"ש -לימודים בדיסציפלינות במבנה של 3 ש"ש בכל אחת מהתמחויות הנלמדות (לבחירה 5 התמחויות (חטיבות) מתוך: אומנות, לשון עברית, לשון ערבית, מדעים, מוסיקה, מקרא, מתמטיקה, ספרות).

תכנית לבית הספר היסודי:
א. 30 ש"ש* – לימודי התנסות והוראה
ב. 26 ש"ש – לימודי התמחות (לבחירה מבין: לשון עברית, מדעים, מקרא, מתמטיקה, ערבית כשפת אם, עברית כשפה שנייה, ספרות). ייתכן פטור מהלימודים בהתמחות על בסיס הלימודים בתואר. היקף הפטור ייבדק באופן אישי לגבי כל סטודנט.

תכנית לבית הספר העל-יסודי:

א. 24 ש"ש - לימודי התנסות והוראה
ב. 36-26 ש"ש - לימודי התמחות (לבחירה מבין: ספרות, מקרא, מתמטיקה, מדעים, לשון עברית, אנגלית, ערבית כשפת אם, עברית כשפה שנייה). ייתכן פטור מלימודי ההתמחות על סמך לימודים קודמים (פטור מלימודי התמחות ייתכן גם לבעלי תואר בהיסטוריה או בגיאוגרפיה הרוצים לקבל תעודת הוראה בהיסטוריה או גיאוגרפיה) היקף הפטור ייבדק באופן אישי לגבי כל סטודנט.

תכנית חד-שנתית לבית הספר העל יסודי:

קיימת אפשרות לתכנית לימודים חד-שנתית (לבית הספר העל-יסודי בלבד) המיועדת ל:
א. סטודנטים המתמחים בתחום בו קיבלו את התואר (לימודים ללא הסבה)
ב. סטודנטים שנותרו להם שמונה נקודות השלמה בהתמחות, לכל היותר.
ג. מהנדסים - תכנית לימודי תעודת ההוראה למהנדסים מיועדת לבוגרי הנדסה. הלימודים מקנים תעודת הוראה לביה"ס העל-יסודי במתמטיקה או מתמטיקה/פיסיקה (בהתאם ללימודים הקודמים). לימודי השלמות בהתמחות (במתמטיקה או מדעים) כוללים יום לימודים אחד מרוכז

בתכנית החד-שנתית ילמדו הסטודנטים 24 ש"ש של לימודי התנסות והכשרה בשנה אחת.
מבנה הלימודים יכלול:

• יום ג': יום לימודים מלא בין 8.30-19.00, כולל לימודים ביום זה בתקופה בין הסמסטרים,
  • ויומיים התנסות בבתי הספר (בתיאום עם צוות התכנית).
  • קורסים מתוקשבים וקורסים מרוכזים בתקופה בין הסמסטרים.
  • לימודי התמחות כפי שנדרש בימים נוספים

הכניסה לתכנית החד-שנתית מותנית באישור ראש תכנית שח"ף, ד"ר דינה פרילינג, וראש התכנית החד-שנתית, ד"ר אליעזר וינוגרד.

* 1 ש"ש = שיעור שנלמד שעתיים בשבוע במשך סמסטר אחד

לימודי חובה לכלל הלומדים:

ביטחון ובטיחות; זהירות בדרכים; מיומנויות מחשב; עזרה ראשונה
שפת הוראה - כל המתקבלים ללימודים יחויבו בלימודי שפת ההוראה (עברית או ערבית).
ניתן לקבל פטור מהקורס על סמך ציון בבגרות מעל 90 בשפה או ציון מעל 130 במרכיב המילולי הרלוונטי בפסיכומטרי.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ליחידת רישום וקבלה: 08-6402899
יועצת אקדמית של התכנית לאקדמאים, ד"ר בבי טורניאנסקי - bturniansky@gmail.com

מתעניינים בלימודים?       פנו אלינו ונשוב אליכם בהקדם:

*שם פרטי:
נא לכתוב שם פרטי
*דוא"ל:
נא להקליד כתובת דוא"ל תקנית
*תחום הענין:
Please tell us how big is your company.
*שם משפחה:
נא לכתוב שם משפחה